Skip to Content Haber antalya - Takipçi Satın Al - elektronik sigara smok
deWeekend
Excursie in Gibraltar
Uncategorized admin / March 30, 2009

Am ajuns aici cu o excursie organizata din Benalmadena (50 eur / persoana si a durat toata ziua)

Scurta descriere: Gibraltar sau “The Rock”
Stramtoarea Gibraltar (în spaniolă: Estrecho de Gibraltar) este o strâmtoare care leagă Oceanul Atlantic de Marea Mediterană şi separă Spania de Maroc.
Gibraltar are aproximativ 30000 de locuitori. Principala indutrie fiind turismul.
Moneda este Lira dar se accepta si Euro la un curs destul de mare.
Ghidul (cu masina mini-van) a costat 120 Euro (5 persoane) si ne-a prezentat toata insula.

Strâmtoarea Gibraltar are o locaţie strategică. Navele care trec din Atlantic în Marea Mediterană trebuie să treacă pe aici. Traversarea între Europa şi Africa se face tot prin acest punct.

Gibraltar

Gibraltar

Gibraltar

Gibraltar

Aeroport Gibraltar

Situat chiar la varful din sudul Spaniei, teritoriul a fost cedat Marei Britanie, conform Tratatului de la Utrecht, in 1713.

Gibraltar

Avionul care intersecteaza strada.

Gibraltar

Gibraltar

The Barbary Apes of Gibraltar, Macaca Sylvanus

Maimutele din Gibraltar sunt considerate principala atractie turistica pentru oricine viziteaza Costa del Sol. Nimeni nu stie sigur cum au ajuns aceste maimute in Gibraltar, dar doua dintre cele mai populare explicatii cu privire la aparitia lor sunt: au traversat printr-un tunel subteran din Maroc sau au fost aduse de catre marinarii englezi in calatoriile lor, oricare ar fi explicatia maimutele s-au adaptat la noul lor habitat si fac parte din Gibraltar de cateva secole.

Gibraltar

In prezent maimutele sunt gestionate de Gibraltar Ornithological and Natural History Society (GONHS) si medicul veterinar. Maimutele primesc zilinic mancare si apa (frunze, masline, flori, radacini, fructe, etc).

 

Animalele sunt capturate in mod regulat, cu scopul de a se verifica starea lor de sanatate, sunt marcate printr-un tatuaj (numar) si au un micro-chip pentru recunoastere.

Gibraltar

Este indicat sa nu puneti mana pe ele deoarece sunt destul de agresive.

DEWEEKEND © 2022