Skip to Content Haber antalya - Takipçi Satın Al - elektronik sigara smok
deWeekend
Obiective Turistice Roma
Uncategorized admin / March 30, 2009

Orice turist trebuie sa stie ca numarul de obiective turistice in Roma este foarte mare si ca este necesara rezervarea unei perioade indelungate pentru a putea vizita toate aceste atractii turistice. Roma, supranumita „Orasul Etern” este recunoscuta ca fiind unul din cele mai frumoase orase antice din lume si daca vrei sa o vizitezi documenteaza-te bine inainte si fa rost de o harta cu obiectivele turistice. S-ar putea sa ai surpiza ca la fiecare colt de strada sa gasesti o atractie turistica, dar nu intra in panica. In functie de numarul de zile pe care le ai la dispozitie pentru a vizita Roma, incearca sa iti planifici un numar de atractii turistice situate nu la foarte mare departare unele de altele, asa incat sa poti fi practic, sa acoperi cat mai mult din harta de obiective turistice ,dar si sa ai timp pentru a savura niste paste ca la mama lor sau sa bei un capuccino delicios. Sa fim seriosi, nu esti la concursul “descoperirea tuturor atractiilor turistice din Roma“, esti acolo sa te relaxezi in timp ce vizitezi, sa te bucuri de atmosfera romana cu un farmec aparte.

Inainte sa dezvoltam subiectul, vreau sa mentionez ca am fost cazati la hotelul Hotel des Artistes roma, la 35 eur este foarte decent !

roma

Diverse Obiective turistice in Roma

Colosseumul !! Cine nu a auzit de el? Pe orice harta de obiective turistice din Roma te-ai uita, Colosseumul trebuie sa ocupe primul loc in ordinea importantei. Niciun turist nu are voie sa treaca prin Roma si sa nu se opreasca sa il viziteze. De ce? Poate pentru ca este cea mai mare constructie inca in picioare din perioada respectiva si cel mai mare amfiteatru? Aici totul este la superlativ. Imi imaginez ca pana si luptele cu gladiatori ce se dadeau in el erau cele mai impresionante. Interesant e ca arhitectii din Imperiul Roman l-au gandit pana in cele mai mici detalii, iar sistemul de intrare si de evacuare este acelasi ca cel folosit in zilele noastre pe stadioane.

Obiective Turistice Roma - Colosseum

Obiective Turistice Roma - Colosseum

Colosseum: Arena of Death

În anul 80 AD, în timpul primelor 100 de zile de la inaugurarea Colosseum-ului, peste 5000 de animale salbatice au fost macelarite în numele divertismentului.

Obiective Turistice Roma - Colosseum

Urmatoarele obiectivele turistice ca importanta sunt Forumul Roman si  Pantheonul, templu dedicat tuturor zeilor Romei Antice si incepand cu secolul VII devenit o biserica Romano-Catolica dedicata Sfintei Maria si Martirilor.

Probabil de aceeasi faima ca si Colosseumul se bucura Vaticanul, acest stat de jumate de kilometru patrat situat in interiorul Romei. Patrati-va o zi intreaga pentru a vizita toate obiectivele turistice din Vatican.

Obiective Turistice Roma - Vatican

Cea mai cunoscuta opera de arhitectura a Renasterii si una din cele mai mari biserici din intreaga lume este Basilica Sf Petru. Conform traditiei romano- catolice, locul unde a fost construita aceasta biserica este locul unde a fost ingropat Sfantul Petru, unul din cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos. Ti se taie respiratia la vedera atat de celebrelor picturi din cupola realizate de Michelangelo sau la admiratia grupului statuar intitulat Pieta realizat de acelasi artist.

Obiective turistice Roma - basilica sf petru

Obiective Turistice Roma - basilica sf petru

 Obiective Turistice Roma - basilica sf petru

In afara de ceea ce a fost mentionat deja, o harta a obiectivelor turistice din Roma mai trebuie sa includa cateva locatii cheie, pe care vizitatorii acestui oras nu ar trebui sa le rateze. Printe acestea se afla Monumentul National al lui Victor Emmanuel II, numit si Altarul Patriei, care a fost construit in secolul 20 si este unul din monumentele reprezentative ale Romei si implicit, ale Italiei.

Vittorio Emanuele II (muzeul se viziteaza si pretul de intrare era in jur de 6 eur)

Obiective Turistice Roma - Vittorio Emanuele II

Mausoleul lui Hadrian numit si Castelul Sant’Angelo (Castelul Sfantului Inger),o imensa cladire cilindrica situata in Parcul Adriano.

Obiective turistice roma - Castel Sant'Angelo

Vedere din Castel Sant’Angelo

Obiective turistice roma - Castel Sant'Angelo

Si cum era sa uit de celebra Fontana di Trevi, inalta de 26 de metri, avand ca figura centrala cea  a lui Neptun. Cu totii stim legenda care inconjura acest obiectiv turistic. Cel care arunca o moneda in fantana ,se va intoarce la Roma, iar in spatele acestei legende stau carabinierii care , o data pe saptamana aduna in saci sutele de monede aruncate.

Obiective turistice roma - Fantana Trevi

Bocca della Verita (Gura adevarului) este alt obiectiv turistic incarcat de legende. Imi vine in minte filmul “Vacanta la Roma” unde Gregory Peck si Audrey Hepburn fac un rol de exceptie, iar Audrey Hepburn isi dovedeste inocenta testand pe pielea ei ( sau mai bine zis pe mana ei) aceasta bocca della verita.

Orice harta cu obiectivele turistice din Roma ar trebui sa includa si Piata Poporului,un loc plin de incarcatura istorica. Pe vremea Romei Antice aici era localizata „Porta Flaminia,” unul din locurile prin care se putea accede in oras si  de asemenea, locul de unde pornea Via Flaminia, drumul catre Ariminum (Rimini din astazi) si care era cel mai important drum din nordul Italiei. Tot aici se desfasurau executiile publice din Roma, ultima avand loc in anul 1826.

Piazza del Popolo, Roma

Printre locatiile mai putin importante pe care majoritatea hartilor de obiective turistice din Roma le omite de cele mai multe ori, se afla Biserica Romano Catolica San Pietro in Vincoli (Sfantul Petru in Lanturi) recunoscuta deoarece aici se afla statuia lui Moise realizata de catre Michelangelo, cat si Piata Navona construita pe locul unde era Stadionul lui Dominitian in vremea Romei Antice.

San Pietro in Vincoli

  Piazza Navona, Roma

Nu am atins in aceasta descriere decat o parte din atractiile turistice. Putine orase ofera o abundenta de informatii istorice amatorilor de obiective turistice pentru ca si mai putine orase se pot lauda cu statutul de capitala de imperiu. Sper ca v-am facut curiosi si dornici de batut la pas Roma, acest loc magnific care se incadreaza cu brio la “cele mai frumoase orase ale lumii“.

DEWEEKEND © 2022