Propunere Mini Vacanta

Uncategorized

Se apropie Pastele si o binevenita vacanta odata cu el, cea de 1 mai. Anul acesta mai mult ca oricand guvernantii au fost darnici si au oferit mult mai multe zile libere, asa ca un mini sejur e binevenit. In acest scop venim cu cateva idei testate de noi si poate va ajutam sa va inspirati pe ultima suta de metri.

1. Bineinteles ca incepem prin a promova plaiurile mioritice unde va sugeram doua zone care pastreaza cu sfintenie datinile de sarbatori: zona Moldovei si cea a Maramuresului.

In Moldova va recomand manastirea Agapia aflata la doar 9 km de Targu Neamt si 50 km de Piatra Neamt. Aici veti putea admira frescele pictate de Nicolae Grigorescu si gradina ce imprejmuieste manastirea plina de flori. Locuri de cazare gasiti in satul Agapia la localnicii sau la cele cateva pensiuni care s-au ridicat. Si daca tot sunteti in zona, aveti ce vizita, atat in Piatra Neamt sau Targu Neamt, cat si in imprejurimi ( doar sunteti pe plaiurile lui Ion Creanga si ale lui Mihail Sadoveanu). Nu ratati Cetatea Neamtului, Cheile Bicazului, casa memoriala Ion Creanga din Humulesti.

maramures

De Maramues, ce sa mai vorbim, Pasiunea noastra pentru aceste locuri este cunoscuta si nu am contenit sa povestim despre Maramures. Aici nu doar ca veti simti si veti trai Sarbatoarea Pascala alaturi de localnici, dar va veti bucura de datini specifice locului si ii veti admira pe maramureseni in tinute de sarbatoare populare.
Daca tot sunteti in zona nu ratati plimbarea pe Valea Vaserului cu Mocanita sau o vizita la Cimitirul Vesel.

2. Si acum dau cateva idei celor care vor sa ii viziteze pe vecinii bulgari.
O vacanta extraordinar de relaxanta o puteti petrece la Veliko Tarnovo si Arbanassi.

Arbanassi
Dar, daca doriti sa mirositi marea ( ca doar vremea de afara ne anunta ca vara e mai aproape decat credem) va sugerez un dezmat culinar la Dalboka, vestita ferma de midii si popas binemeritat in Krapetz.

Dalboka

3. Ei…si pentru cine are mancarici la talpi si tragere de inima de a pleca la drum mai lung, va recomandam Grecia.

Va fi cald si bine , fara aglomeratia din sezon. Noi petrecem 2 zile la Meteora (despre care o sa scriem cu siguranta la intoarcere) ca sa admiram minunea din varf de munte, apoi deschidem apetitul de mare cu Lefkada.

Lefkada

Ei, sper ca v-am fost de folos….ce mai asteptati? Paste Fericit si vacanta placuta:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *