O zi de weekend in Muntii Ciucas

Uncategorized

Traseu de weekend Cheia – Cabana Ciucas – Varful Ciucas !

Avand in vedere ca timpul nu ne-a mai permis sa iesim la o plimbare mai complexa am ales pentru acest weekend Muntii Ciucas, asa ca intr-o duminica am plecat pe traseul Bucuresti – Ploiesti – Paulesti – Cheia – Cabana Ciucas (distanta ~140km). Portiunea Cheia – Cabana Ciucas este un drum forestier si in ideea de a castiga ceva timp am incercat sa urcam cu masina (traseul de masina spre cabana Ciucas incepe pe langa fabrica de apa Keia si cum se trece de pod drumul coteste la stanga, cel din dreapta mergand spre Muntele Rosu). In cazul in care aveti timp si vreti sa urcati fara masina va propun traseul Cheia – Muntele Rosu – Cabana Ciucas – Varful Ciucas – este mult mai frumos si “linistit”. Drumul pe care l-am ales noi este destul de aglomerat, prafuit si nu are nimic de aratat din frumusetile care se gasesc in muntii ciucas. Pentru cazare va puteti interesa la Cabana Ciucas sau Hotel Ciucas.

Muntii Ciucas

Dupa podul de la fabrica de apa Keia, din cele doua drumuri ce se deschideau in fata, am ales gresit (cel din dreapta) si ne-am trezit spre Muntele Rosu. Am facut cale intoarsa spre cabana Ciucas si ne-am nimerit blocati de o bariera verde (cu toate ca am citit pe diverse bloguri ca se poate ajunge cu masina doar ca este foarte dificil din cauza pantelor foarte abrupte). Eram pregatiti sa pornim fara mijloc transportor dar am fost intampinati de 2 masini ce coborau nestingherite fix pe drumul la care ne uitam lung si descurajati de bariera din fata ochilor. Asa am aflat ca accesul a fost mai mult decat posibil cu o zi inainte (cand bariera lipsea cu desavarsire). Paznicul aciuat intr-un sant, aburit binisor de licorile consumate inchisese bariera si odata cu ea si toate masinile deja urcate spre cabana. Colegii de drum au reusit sa se elibereze rupand lacatul si noi ne-am intors catre masini sa pornim in aventura 4×4, dupa ce ne-am luat destule vorbe de duh spuse cu mare daruire de domnul paznic.

Din cate am inteles (nu am pus pe kilometraj) de la bariera cu pricina pana la cabana Ciucas sunt 14 km, din care noi am reusit sa parcurgem ~10-12km si ne-am blocat intr-o panta destul de abrupta, moment in care au inceput peripetiile noastre cu “da-i, da-i, da-i ” si “stai asa”….”ia mult stanga”…”ba nu, ia dreapta”.

Muntii Ciucas

A fost destul de complicat sa o redresez cu tot 4×4 al ei si nu prea as mai vrea sa repet experienta. Puteti incerca acest drum cu un 4×4 dar sa aiba reductor sau cel putin motor mai serios (starea drumului este foarte buna, macadam de nota 9 asa, singura problema fiind gradul pantelor). In rest toate masinile cred ca pot ajunge pana la fantana unde aproximez a fi jumatatea drumului.

Muntii Ciucas

Obositor si plicticos drumul forestier pana la cabana, de aceea recomand traseul Muntele Rosu – Cabana Ciucas.

Traseu Muntii Ciucas

Ajunsi la destinatie, ne-am linistit cu o cafea pentru sofer si o bere, evident Ciucas pentru restu grupului. Cabana este renovata si arata destul de bine (preturi 5 ron o cafea, 110 ron camera dubla in weekend, 90 ron camera dubla in timpul saptamanii). Ne-am pricopsit si cu un catelus simpatic pe care l-am botezat repede Ciuc si ne-a insotit tot drumul, curajos si vesel nevoie mare.

Cabana Ciucas

 Cabana Ciucas

Traseul este destul de lejer, cu mici dificultati dar nimic extrem (am vazut chiar si cu copii care urcau fara probleme si fara scancete lesinate “vreaaaau acasa”). Durata este de o ora jumate si noi ne-am incadrat perfect chiar daca m-am oprit destul de des sa fotografiez una alta.

Muntii Ciucas

Traseu Muntii Ciucas

Ajungem pe platou, dupa care urmeaza o portiune de 15-25 de minute cu stanci si grohotis, destul de greu accesibila dar cu peisaje pe masura 🙂

Muntii Ciucas

Muntii Ciucas

Si ca de fiecare data muntele iti rasplateste tot efortul depus prin peisaje superbe …

Galerie Imagini din Muntii Ciucas

 

P.S: Traseul prin Muntii Ciucas -> Cheia – Cabana Ciucas – Varful Ciucas este foarte bine semnalizat, deci nu aveti de ce sa va faceti probleme 🙂

2 thoughts on “O zi de weekend in Muntii Ciucas

  1. De la bariera pana la cabana sunt cam 5-6 km. Vara e putin cam deranjant de mers pe jos din cauza masinilor care te umplu de praf. Am vazut sus doar 4×4 “serioase”. Ca varianta cei de la cabana au un offroader G care transporta turisti nonstop (15 lei de persoana un drum). Se vedea pe fata soferului ca e cam sictirit de cate drumuri trebuia sa faca :)))
    De la Muntele Rosu am coborat o data pe drumul acela pe care ati urcat voi din greseala; este mult mai bun decat asa zisa sosea plina de gropi Cheia-Muntele Rosu. Ideea e sa fie deschisa bariera din apropiere de Muntele Rosu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *