Traseu Bucuresti Istanbul

Uncategorized

Weekend prelungit in Istanbul cu masina !

Acest articol este mutat de pe blogul vechi de-weekend.com, avand in vedere ca a fost primul meu traseu de masina pe care l-am publicat si pentru multa vreme a fost cel mai popular de pe blog l-am mutat oficial pe de-weekend.ro.

Incercam un weekend prelungit in Istanbul,  asadar si prin urmare am facut un mic traseu Bucuresti Istanbul cu masina. Ca obiective principale am ales cam asa (Taksim, Aya Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Seara Turceasca, Shopping, Baie turceasca, plimbare, Traversare pod Bosfor, Croaziera Bosfor). Pentru mai multe detalii despre atractiile turistice vedeti articolul: Obiective Turistice Istanbul.

O sa incep cu un mic itinerariu 🙂

Day 1 – Vineri ………………. Traseu Bucuresti Istanbul + Plimbare de seara pe langa hotel 🙂

Day 2 – Sambata …………… Taksim, Aya Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Seara Turceasca

Day 3 – Duminica ………….. Shopping, Baie turceasca, plimbare

Day 4 – Luni …………………. Traversare pod Bosfor, Croaziera Bosfor (optional)

Day 5 – Marti ……………….. Mic dejun + Drum

Pentru cazare ne-am uitat pe Hotelscombined si am gasit preturi de la 16 euro. Pana la urma am stat la Abella Hotel istanbul obiective turistice, fix in centrul Sultanahmet (camerele micute dar asa este peste tot in Istanbul).

Later Edit (16.10.2011): Cu ajutorul comentariilor lasate de voi am mai adaugat un obiectiv (palatul Topkapi) pentru acest weekend si m-am interesat pentru bilete de avion. Cei de la pegasus au oferte foarte bune pentru Bucuresti – Istanbul, pretul unui bilet fiind de aproximativ 80 Eur, dar din pacate nu au zboruri in perioada in care vrem noi sa mergem.

Cat despre Grand Bazzar inca ne mai gandim … 

Day 1 – Vineri Drum + Plimbare de seara pe langa hotel 🙂

Traseu Bucuresti Istanbul:

Traseul 1: Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Nova Zagora – Lyubimets – Svilengrad – Kapitan Andreevo(frontiera) – Edirne (frontiera) – Istanbul

Distanta: 650km 

Durata: aproximativ 9 ore (in functie de conditii meteo, vama, viteza deplasare, etc) 

 

Traseu Bucuresti Istanbul
Traseu Bucuresti – Istanbul (1)

Traseul 2: Bucuresti – Ruse – Razgrad- Targovishte – Omurtag – Kotel – Iambol – Elhovo – Lesovo – Hamzabeily – Kapitan Andreevo(frontiera) – Edirne – Istanbul

*traseu folosit pe timp de iarna

Taxe Auto:

– Giurgiu – Ruse (pod) 25 RON

– Vigneta – 5 Leva

– La intoarcere, la intrarea in Bulgaria acum e o taxa de 3 euro/6 leva pentru dezinsectie (informatie valabila in Octombrie 2011)

*ATENTIE!!! Se pastreaza chitanta de la vigneta bulgareasca, la intoarcere in vama bulgareasca se cere cuponul pentru scanarea codului de bare (2013: nu mai este valabil)

– Autostrada Edirne – Istanbul: taxa dus-intors este cam 13 YTL(cam 4E), cardurile care se cumpara au minim 50YTL, cu credit de 45YTL, 5YTL este garantia cardului.  (se cumpara inainte de iesire, inainte de bariera)

Cu un consum de 8% si un pret al benzinei de 1.4 eur, incluzand toate taxele a iesit un cost aproximativ 194 EUR

De aici puteti descarca gratuit un calculator: Cost transport.

Acte necesare:

– imputernicirea de la firma de leasing trebuie tradusa si legalizata in limba turca (daca e cazul)

– Turcia a eliminat vizele pentru romani

– Pasaport

Day 2 – Sambata – Taksim, Aya Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Seara Turceasca

TAKSIM este cea mai renumita si moderna piata din Istanbul. Aici exista strada pietronala Istiklal este inapanzita de baruri, cluburi de noapte, sali de cinema. Aici este locul unde, la ocazii speciale, se aduna localnicii. Monumentul Independentei (Istiklal Aniti) situat chiar in capatul strazii pietonale, il reprezinta pe Atatürk, fondatorul Republicii, ca un comandant militar-sef  si om de stat.

Harta Taksim

 

Traseu Bucuresti Istanbul

Biserica Sf. Sofia (Aya Sofya) – bazilica cu arhitectura bizantina, reconstruita de 2 ori dupa 2 incendii devastatoare, un remarcabil mixt al culturilor crestine si islamice.

Localizare: Ayasofya Meydani, Sultanahmet

Moscheea Albastra (Suleymaniye / Sultanahmet) este emblema orasului si a doua moschee din lume ca marime (are 6 minarete).

Moscheea ce dateaza din anul 1557, detine mousoleul sultanului Süleyman si a sotiei sale Roxelane, ce a fost construit de maestrul arhitect Sinan Pasha.

Adresa: Hippodromen, Sultanahmet 

Traseu Bucuresti Istanbul

 * Trebuie sa fiti imbracati corespunzator pentru a putea intra in orice moschee (pantalon lung, bluza cu maneca lunga, capul acoperit).

 Palatul Topkapi – cu cea mai frumoasa belvedere din Istanbul

Day 3 – Duminica – Shopping, Baie turceasca, plimbare

Baie  Turceasca – Se spune ca daca nu incercati baile turcesti, nu se considera ca ati vizitat Istanbulul. Vizitatorul va trece rin mai multe camere incalzite inainte de a ajunge la camera de masaj. De regula, femeile si barbatii fac baie si masaj in camere diferite, dar sunt si bai mixte, sa cum este Hamam Cemberlitas, situat aproape de Mele Bazar, cea mai veche baie turceasca din oras, construita chiar de marele maestru arhitect Sinan.

* We are open every day from 6 in the morning until 12 midnight for both men and women. There is no need to make a reservation.

Prices:

– Entrance: 45 TL (self-service)

– Traditional style: 69 TL (entrance+15-minute body scrub and bubble wash)

– Luxury style: 117 TL (entrance+15-minute body scrub and bubble wash+30-minute oil massage)

Our prices include VAT, the unlimited use of the bath, towel, slippers, bikini underwear, shampoo, soap and a locker with key.

Çemberlitaş Hamamı

Vezirhan Cad. No: 8,

34440 Çemberlitaş / İstanbul

Telephone: +90-212-522 79 74, 212-520 18 50

Fax: +90-212-511 25 35

 Shopping – The Grand Bazzar

Este unul din cele mai mari bazare din lume, are 50 de strazi si 5000 de magazine

Este situat la 15 min de mers pe jos de la MOSCHEEA ALBASTRA (Suleymaniye / Sultanahmet)

Harta – The Grand Bazzar

Traseu Bucuresti Istanbul

 Day 4 – Luni – Traversare pod Bosfor, Croaziera Bosfor

Traversare Stramtoarea Bosfor dinspre Europa spre Asia si invers pe cele 2 poduri.

Croaziera pe Bosfor

Cursa cu feribotul dureaza sase ore  şi costa 20 de lire turcesti (aroximativ 10 euro), pentru cei grabiti se organizeaza si curse scurte, de numai o ora, la pretul de 10 lire.

Aici gasiti imaginile din calatoria noastra in Istanbul: Poze Istanbul

Day 5 – Marti – Mic dejun + Drum

By Andrei PopLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *