babele-bucegi

Muntii Bucegi, Varful Babele

Uncategorized
Locatie: Parcul natural Muntii Bucegi, punct de plecare Statiunea Busteni
Altitudine: 2206m

Babele sunt formaţiuni stancoase situate in apropiere de varful Baba Mare (altitudine 2292 m), situat in masivul Bucegi din Carpatii Meridionali.

“Babele” sunt martori de eroziune, formate prin erodarea eoliana diferentiata a diferitelor strate geologice in care sunt sculptate (conglomerate cretacice) si se gasesc in imediata vecinatate a cabanei cu acelasi nume. (wiki)

“Sfinx”
Inca nu se stie daca aspectul lui a fost efectul eroziunii sau avem de-a face cu o lucrare realizata de om. Nu exista niciun document care sa ne ajute, nicio indicatie care sa ne indice provenienta acestui monument deosebit.

Posibilitati de cazare aveti aici: Cazare Busteni
Din Busteni pe poteca marcata cu triunghi albastru pe vaile Urlatoarea Mica si Urlatoarea Mare pana in apropiere de cantonul Jepi. In continuare o poteca de legatura marcata cu triunghi rosu pana sub Varful Ciocarlia alt. 2025m, unde intalneste drumul marcat cu banda galbena ce urmeaza linia telefonica pana la cabana Babele. Durata cca. 5 ore. Traseul Busteni – cantonul Jepi este recomandat de parcurs doar vara.

Sau se poate ajunge cu telecabina din Busteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *