slanic-prahova

Slanic Prahova

Uncategorized

Data: Iulie 21,2007
Traseu: Bucuresti – Slanic Prahova (~146km)
Durata: 1 zi
Obiective: Muntele Sarii si Salina Unirea unde sunt sculptate în sare busturile lui Burebista, Traian, Decebal, Eminescu si statuia lui Mihai Viteazul.
Pagina web: http://www.slanic.ro

Drumul se prezinta bine din punct de vedere al traficului cat despre gropi …

Slanic Prahova – Complexul Minier “Unirea”, Salina

Mina este alcatuita din 14 camere cu profil trapezoidal avand 10 m deschidere la tavan si 32 m la talpa si o inaltime de 54 m.

Coboram 208 m cu liftul in aproximativ 90 de secunde dupa ce am stat la coada cam 30 de minute la o temperatura de 35-37 grade Celsius in soare. (offtopic: aici gasim si meseria de semnalist:P)


La 40 de metri in sus de la tavanul salinei Unirea incepe podeaua unei saline mai mici – mina Mihai – care nu este accesibila publicului.

Spatiul excavat ocupa un volum de 2,9 milioane metri cubi si se intinde pe o suprafata de 7.8 hectare.

Dupa 1970 mina devine obiectiv turistic, oferind conditii naturale de exceptie prin microclimatul sau bogat în aerosoli cu eficienta în tratamentul maladiilor respiratorii. In subteran este amenajat si un sanatoriu pentru bolnavii astmatici carora li se asigura asistenta medicala de specialitate.

Una din camere gazduieste un muzeu istoric in sare, numit “Sala Genezei”, in care se pot admira busturile lui Traian şi Decebal alaturi de alte elemente reprezentative popoarelor dac şi roman. (sculptorul Iustin Nastase)

In alte camere sunt amenajate terenuri de fotbal, handbal, pista de alergari, chioscuri, terase, biliard, tenis de masa, fotografii la minut etc… Temperatura in mina este constanta de 12 grade Celsius.

In Slanic mai gasim diverse stranduri/complexe/restaurante…

Concluzie: trecand peste drumul plin de praf si de gropi, peste coada imensa in soare eu zic ca este o destinatie placuta de o zi (mai mult nu stiu ce se poate face pe acolo

1 thought on “Slanic Prahova

  1. Este foarte frumos in Slanic PH. Daca veniti acum in Slanic o sa avetui multe locuri de vizitat si preturile sunt foarte mici. Slanicul este un oras oarecum mic, dar ne ofera foarte multe, de la casele mici pana la industrie.
    Veniti in Slanic!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *