Vulcanii noroiosi

Uncategorized

Data: Iulie 26, 2008
Traseu: Bucuresti – Buzau – Vulcanii noroiosi
(Distanta Bucuresti – Buzau 110Km)
Durata: ~6 ore
Obiective: cateva poze, aer curat si carnati de plescoi 🙂

Inainte de toate tin sa precizez ca am luat un radar (o camera) dus-intors pe langa Urziceni asa ca atentie la viteza.


Drumul a fost in mare parte ok daca trecem cu vederea craterele din Buzau.
Pornim din orasul Buzau pe drumul national DN 10 pe care parcurgem circa 17 km., pana in localitatea Satuc, unde o luam dreapta spre Berca. Dupa ce am traversat raul Buzau pe partea dreapta este o pensiune (nu-i mai tin minte numele) care arata foarte bine si are mancare buna (carnati plescoi etc), o luam in stanga si din nou dreapta dupa numai cateva sute de metri urmand indicatorul spre Chiliile de aici mergem ~10km si la o intersectie dam de un indicator pentru Vulcanii noroiosi (5 km cred)

Intrarea in rezervatia naturala “Vulcanii noroiosi” era din cate tin eu minte cam 3 roni (nu mai stiu exact).

Vulcanii noroiosi sunt una dintre cele mai interesante rezervatii din Romania . Acest fenomen natural spectaculos este rar intalnit in lume. Turistii sunt impresionati de peisajul ciudat pe care il formeaza numerosii vulcani in miniatura, prin craterele carora gazele din adancuri aduc noroi sub forma unei paste fluide de culoare brun-cenusie.

Drumetia a durat in jur de 6 ore. Km putini mancare buna la o pensiune (nu mai stiu numele exact). Aceasta rezervatie este o destinatie perfecta pentru o zi.
Pacat de cele 8 puncte luate in satul de langa Urziceni…

3 thoughts on “Vulcanii noroiosi

  1. ….nu ai ajuns la zona spectaculoasa a vulcanilor….”urmand indicatorul spre Chiliile de aici mergem ~10km si la o intersectie dam de un indicator pentru Vulcanii noroiosi (5 km cred)”, in continuare ajungi la o bifurcatie din care una spre stanga (cea asfaltata) duce la vulcanii noroiosi cu plata, iar cealalta spre dreapta, duce la zona cu vulcani fara plata (inca, pt ca am vazut ca amenajeaza parcare)…faci dreapta, mergi un pic si vezi o parcare noua ce se amenajeaza pe partea dreapta…treci si ajungi langa o mini-statie (nu stiu daca de beton) si vis-a-vis, pe partea dreapta, vezi un drum peste deal….poti lasa “calul” jos si sa urci pe jos (5 min) sau poti urca calare….crede-ma, merita!!! 🙂

  2. Este foarte frumos am fost de 2 ori si ne-am cazat la acel motel-pensiune conditii foarte bune …fara zgomot,manele sau alte muzici!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *